Libris top tien kinderboeken week 16

librisDe Libris top tien kinderboeken is wekelijks te zien op Kinderboeken.blog.nl. Deze week had je al kunnen voorspellen dat Morgenrood, het laatste deel in de Twilight saga op nummer 1 zou binnenkomen. Net als vorige week staat een aantal boeken van Stilton in de top 10, ook Twilight en Eclips ontbreken niet. Carry Slee en Francine Oomen staan ook weer op de lijst!

1. Morgenrood van Stephenie Meyer
‘Je hoeft niet bang te zijn,’ mompelde ik. ‘Wij horen bij elkaar.’ Ik werd helemaal overweldigd door de waarheid van mijn eigen woorden. Dit moment was zo perfect, zo volmaakt, dat er simpelweg niet aan getwijfeld kon worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me tegen zich aan, als zomer en winter. Ik had het gevoel dat elk zenuwuiteinde in mijn lichaam onder stroom stond. ‘Voor altijd,’ beaamde hij. Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen. Morgenrood is het verbazingwekkende slot van het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward, dat begon met Twilight, Nieuwe maan en Eclips. In Morgenrood worden de geheimen en mysteries van deze adembenemende serie eindelijk onthuld.
Morgenrood
Morgenrood
Stephenie Meyer

2. Dat heb ik weer! 3 van Carry Slee
Als Britt heeft het eindelijk goed voor elkaar. Ze gaat met Dave, de knapste en liefste jongen van haar school, met wie ze ook de hoofdrol speelt in een nieuwe bioscoopfilm. En de band Crazy Ontbijtkoek, waarvan ze manager is, begint succes te hebben. Oké, haar vader staat op het punt naar Japan te emigreren, haar moeder is meer dan ooit verliefd op Blok Geitensok, de grootste loserleraar ever, en er doen gemene roddels de ronde over Noah, met rampzalige gevolgen voor Crazy Ontbijtkoek. En wat doet de superknappe Melanie de hele tijd in de buurt van Dave? Voor Britt het weet, zit ze tot over haar oren in de problemen. Hoe redt ze zich hier nu weer uit?
Dat heb ik weer! Crazy ouders, mega misverstanden en een valse gossip queen is het derde deel over het leven van publiekslieveling Britt. Evenals de eerste twee delen bevat dit boek testjes die de lezer zelf kan maken en grappige blogs van Britt.
Dat heb ik weer! / 3
Dat heb ik weer! / 3
Carry Slee

3. Twilight van Stephenie Meyer
Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is. Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat… Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Twilight houdt je tot ver na de laatste pagina in zijn greep.
Twilight
Twilight
Stephenie Meyer

4. De Grijze jager 8 De koning van Clonmel van John Flanagan
Als Will op de jaarlijkse bijeenkomst van de Grijze Jagers arriveert, blijkt zijn grote vriend en mentor afwezig te zijn. Halt is op onderzoek in het westen van het rijk en als hij uiteindelijk terugkomt, heeft hij slecht nieuws. Er heerst onrust in Hibernia en die onrust dreigt over te slaan op Araluen. Een kwaadwillige religieuze sekte, waarvan de leden zichzelf de Buitenstaanders noemen, probeert er aan de macht te komen. Vijf van de zes koninkrijken van Hibernia zijn al ondermijnd. Het zesde koninkrijk, Clonmel, loopt nu gevaar.
Halt, Will en Arnaut gaan op pad om de orde te herstellen. Kunnen de geheimen uit Halts verleden hen helpen bij hun missie?
Grijze Jager 8 De koning van Clonmel
Grijze Jager 8 De koning van Clonmel
John Flanagan

5. De dikke Lena Lijstje van Francine Oomen
De dikke Lena Lijstje
De dikke Lena Lijstje
Oomen, Francine

6. Fantasia van Geronimo Stilton
Een boek waar een luchtje aan zit! Dromen jullie nooit over reizen in het fantastische Fantasia? Over heksen, zeemeerminnen, aardmannetjes en feeën ontmoeten…Maar ook eenhoorns, trollen en weerwolven…Of een ritje maken op de rug van een regenboogdraak? Zullen we samen naar Fantasia gaan? Ga maar zitten en hou je goed vast! We vertrekken!!! Een spectaculair, mega-dik deel in de Geronimo Stilton-reeks. Volledig in kleur en met acht ‘kras en ruik’ verrassingen variërend van rozengeur tot zweetvoeten. Elke Geronimo liefhebber moet dit boek in huis hebben.
Fantasia
Fantasia
Geronimo Stilton

7. Fantasia IVvan Geronimo Stilton
Op een nacht in de herfst komen Prulletje Prulschrijver en de Regenboogdraak me opnieuw halen voor een reis naar Fantasia. Dit keer heeft Alys, de prinses van de zilveren draken me nodig. Het laatste drakenei is gestolen en nu dreigen de draken in Fantasia uit te sterven! Natuurlijk moet ik in actie komen, want dat mag niet gebeuren. Dit gi-ga-geweldige nieuwe avontuur in Fantasia voert me langs de betoverde tuin van de Zeven Zusters, maar ook langs de gevaren van het Trollenrijk.
Achterin het boek vind je heel veel informatie over draken. Als je die allemaal gelezen hebt, mag je jezelf een echter drakoloog noemen.
Fantasia IV - Het Drakenei
Fantasia IV – Het Drakenei
Geronimo Stilton

8. Kleertjes uit, pyjamaatjes aanvan diverse auteurs
Kleertjes uit, pyjamaatjes aan, hoogste tijd om naar bed toe te gaan. Kijk eens even op de klok, alle kippetjes zijn al op stok. Kom, we moeten nu slapen gaan, kleertjes uit en pyjamaatjes aan! Een boordevolle voorleesbundel voor de allerkleinsten met versjes, liedjes, prentenboeken en voorleesverhalen van bekende schrijvers en illustratoren. Over in bad gaan en voor het eerst op het potje, over een verloren lievelingsknuffel en over hoe het is om er een broertje of zusje bij te krijgen. Een geweldig boek voor baby s en peuters! Met: Annemarie van Haeringen Annie M.G. Schmidt Max Velthuijs Imme Dros Harrie Geelen Marianne Busser en Ron Schröder Rindert Kromhout Noëlle Smit Dick Bruna Vivian den Hollander Jet Boeke Carry Slee Harmen van Straaten Dagmar Stam Beatrix Potter Selma Noort Sandra Klaassen en vele anderen
Kleertjes uit, pyjamaatjes aan
Kleertjes uit, pyjamaatjes aan
Diverse auteurs

9. De avonturen van Odysseus van Geronimo Stilton
Het was een dag als alle andere toen Benjamin, mijn lievelingsneefje, me opeens vroeg: ‘Oom Geronimo, wie is Odysseus?’
Ik kon mijn oren niet geloven… Benjamin was nieuwsgierig naar Odysseus, mijn lievelingsheld en de hoofdrolspeler in een heel oude, Griekse sage boordevol spannende avonturen, waarvan je snorharen overeind gaan staan!
Hierdoor kreeg ik een muizenissig idee: waarom zou ik jullie niet allemaal het ongelooflijke verhaal van Odysseus vertellen?
Ga mee op een legendarische reis over woeste oceanen en dwars door onbekende landen, waar monsterlijke wezens, listige verraders en levensgevaarlijke situaties op ons wachten…
De avonturen van Odysseus
De avonturen van Odysseus
Geronimo Stilton

10. Eclips – Stephenie Meyer
‘Bella?’ Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat te veel spanning in, zijn lippen drukten te vurig tegen de mijne – alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden. Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor nóg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood. Eclips is het langverwachte vervolg op de wereldwijde bestsellers Twilight en Nieuwe maan en is het derde deel in het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward.
Eclips
Eclips
Stephenie Meyer

Lees ook:Morgenrood binnen op nr. 1 De Bestseller 60
Lees ook:Morgenrood
Lees ook:Eclips, dit mag je niet missen
Lees ook:Twilight – Breaking Dawn in twee films
Lees ook:Preview Eclips

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>